GROWTH STRATEGISTS

Wij zijn Riverwise – een bureau van groeistrategen. We creëren groei, daar waar we kansen zien. Dit doen we zowel bij marktleiders als challengers – zolang er maar groeipotentie is. Nieuwe sectoren verkennen we graag, maar we zijn insiders in zorg, media en finance.

lees meer

C

Ons werk

Recente projectvoorbeelden

AI Transformatie Klantcontact
Financiële dienstverlener 

Een financieel dienstverlener zat klem: om haar klantcontactstrategie te realiseren was gedetailleerde stuurinformatie nodig waarmee zij gericht verbeteringen kan doorvoeren in klantreizen. Registratie van die stuurinformatie door werknemers was tijdsintensief, werd vaak overgeslagen of was inconsistent.

In een pilot van 4 weken hebben we met behulp van AI contactmomenten automatisch vastgelegd, samengevat en gecategoriseerd op een manier die sneller, rijker en consistenter is dan wanneer menselijke agents dit zouden doen.

Hierdoor kan er een 40% tijdsbesparing gerealiseerd worden in persoonlijke kanalen en is er een taskforce opgezet die op basis van de inzichten verdere verbeteringen kan identificeren en realiseren. Waardoor het aantal contacten met low-impact mogelijk tot 40% wordt verminderd en de high-impact contacten kwalitatiever ingevuld kunnen worden, leidend tot een stijgende NPS.

Klantcontactstrategie
Zelfstandig bestuursorgaan (ZBO)

Een ZBO wil haar waarde richting klanten vergroten en tegelijkertijd meer klantcontact digitaliseren. Geënt op de merkwaarden wordt een heldere servicebelofte geformuleerd die leidend wordt in alle interacties. Vervolgens brengen we, in een gefragmenteerd datalandschap, talloze bronnen bij elkaar om tot een integraal beeld van het klantcontact te komen. Hieruit bepalen en kwantificeren we de prioriteiten richting de toekomst op het gebied van voorkomen, stimuleren en routeren van contact. En wat hiervoor nodig is in harde en zachte randvoorwaarden. De visie wordt zo doorvertaald richting concrete prioriteiten per team – zodat de strategie met focus kan worden gerealiseerd.

Groeistrategie
Mediabedrijf

Marktleider in nieuwsmedia ziet groei in abonnees afvlakken. Riverwise wordt gevraagd om trend te doorbreken met een vlijmscherpe koers geënt op een voor het concern nieuwe doelgroep, met een nieuw merk en zonder kaders in vorm en inhoud. Groei in abonnees staat voorop, ‘make or buy’ beide is in scope. Met redactie en uitgever verkennen we in meerdere werksessies het internationale mediaveld, specifieke klantbehoeften, nieuwe concurrentieveld en interne lessons learned. 

Gezamenlijk wordt een groeistrategie geformuleerd die overtuigd en waarvoor de volledige investeringsruimte vrijkomt. Een new business team krijgt vanaf 2023 de ruimte om te bouwen aan een nieuw mediamerk met spin-off naar het moedermerk. 

Propositie-ontwikkeling
Educatieve uitgeverij

Een internationale content en serviceprovider ziet op middellange termijn nieuwe kansen in de Vlaamse markt. Samen met een lokaal team gaan we aan de slag om kansen te concretiseren. Vertrekkend vanuit de beschikbare (digitale) assets van het moederconcern, verdieping op klantbehoeften en analyse van concurrerende concepten zijn eerste richtingen verkend. 

Vervolgens zijn MVP’s ontwikkeld die samen met klanten (schoolbesturen, leraren, studenten) verder zijn aangescherpt. Gevalideerde concepten zijn vertaald in proposities die komend schooljaar gelanceerd worden.

{

Deze gasten zijn extreem gedreven – mijn tent in beweging brengen vinden ze bijna belangrijker dan ikzelf

CEO (Multimediale Uitgeverij)

Over Riverwise

Sterk
inhoudelijk

We zijn sterk inhoudelijk gedreven strategy consultants, werken altijd vanuit een diep begrip van de markten waar onze klanten zich in bewegen; we snappen de impact van ontwikkelingen op business modellen.

En we verbinden dat met een even diep begrip van de klantorganisatie: waar zit het onderscheidend vermogen, welke plek heeft de klant, hoe wordt er geld verdiend. 

Op die manier werken we aan klantgerichte strategieën die ook echt waarde creëren.

Confronterend
eerlijk

We hebben, eerlijk gezegd, best een confronterende stijl. Bewust – want wij geloven dat je elkaar niet moet willen sparen, vooral als het gaat om het bepalen van de juiste koers.

Zeker in veel dienstenmarkten zorgen klantportefeuilles ervoor dat het ook zonder toekomstvaste richting vaak financieel nog best lang goed gaat. We zien het dan als onze plicht om eerlijk te zijn over de concurrentiepositie en de noodzaak voor verandering.

Altijd met als doel om de organisatie weer of meer in zijn kracht te zetten.

Extreem
betrokken

Onze sterk inhoudelijke drive en confronterende stijl komen voort uit de overtuiging dat je op die manier organisaties echt verder kan helpen.

En daar doen we het voor: we zijn, soms op het extreme af, betrokken bij de organisaties waar we voor werken.

Het maakt ons echt uit of de organisatie succesvol(ler) wordt. We voelen ons verbonden met de klantorganisatie en haar succes, en voeren dat ook graag door in ons beloningsmodel – mits de klant dat ook wil. Want hoe betrokken we ook zijn, de klant maakt de keuzes.
Ieder zijn rol.

{

Ik kijk al 30 jaar naar die cijfers, maar jullie brengen echt een ander perspectief – indrukwekkend

CFO (Zorgverzekeraar)

Ons
team

We zijn een team ambitieuze young professionals die willen winnen – zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Dat zie je terug in wie we zijn, hoe we werken en hoe je ons meemaakt. We zijn niet snel tevreden en zullen de lat altijd hoog leggen, voor onszelf maar ook voor de klant. We hebben pas gewonnen als we echt impact zien, een bedrijf in beweging hebben gekregen of daadwerkelijk groei hebben gerealiseerd.

We zijn een team waarbij iedereen all-in gaat. Een rustig rondje mountainbiken in de Ardennen zit er bijvoorbeeld niet in, hard gaan is leuker.  Naast het werk zijn er genoeg momenten om successen samen te vieren. Zo gaan we jaarlijks op ski-trip, regelmatig uit eten, doen we mee met de Bruggenloop, zeilen en hebben natuurlijk de gebruikelijke vrijdag middag borrel.

           Volg ons op LinkedIn

{

We zijn een team met een gezamelijke drive om te winnen – alles voor het resultaat

Bas (Consultant Riverwise)

Werken bij Riverwise

Werken bij Riverwise is anders

Werken bij Riverwise vraagt lef en is een keuze voor een extreem steile leercurve. Vanaf dag één volwaardig meedraaien op strategieprojecten of het ontwikkelen van een nieuwe omni-channel strategie. Echt meedoen, en niet vanaf de zijlijn.

Direct bij de klant aan tafel maak je alles mee binnen het project en krijg je zicht op wat er allemaal komt kijken bij het werk als strategie consultant. Je gaat all-in en pakt op wat je kunt. Zo kan het zijn dat je in je eerste jaar al zelf werksessies leidt bij klanten, je eerste propositie live gaat en dat jij de businesscase hebt gemaakt die aan de basis staat voor een nieuwe groeistrategie. Afhankelijk van wat je kunt en laat zien, krijg je steeds meer verantwoordelijkheden. Zo heb je veel meer invloed op de resultaten die geboekt worden. Dat moet je kunnen, maar vooral ook durven.

Wij geloven ook écht dat je het meeste leert door gelijk op niveau aan de slag te gaan. Geen flauwe analytics training of cursus presentatievaardigheden, maar gelijk voor een groep staan en gewoon doen. Je werkt daarbij altijd nauw samen met onze ervaren consultants die je feedback geven – soms confronterend maar altijd gericht op jouw groei. Stevig in je schoenen staan en op je eigen talent vertrouwen komt daarbij goed van pas. En wil je een keer een specifieke training volgen om bepaalde kennis of vaardigheden te verbeteren? Dan kan dat natuurlijk ook.

Riverwise is een strategieboutique met een hecht high performing team waarbij iedereen ook meebouwt aan Riverwise zelf. Zo kun je meedraaien in ons recruitment team, bijdragen aan pitches of trend workshops ontwikkelen. Zo levert iedereen een bijdrage aan de verdere groei van Riverwise.

Je bent bij Riverwise nooit uitgeleerd en maakt elk jaar weer stappen. Vaak eerder dan je zelf denkt of verwacht. Comfortabel blijven zitten werken aan wat je al kunt, dát is niet de Riverwise manier. En dat vraagt dus lef.

Onze opdrachten

We zijn gericht op groei. We ontwerpen groeistrategieën, ontwikkelen nieuwe proposities of verbeteren de klantcontactstrategie. We zijn een strategie boutique en werken voor meerdere marktleiders. Dit doen we binnen verschillende sectoren, waaronder media, finance, zorg en onderwijs. 

Je gaat vanaf je start bij Riverwise bijdragen aan de groei van onze klanten. Daarbij vertrekken we altijd vanuit diepe kennis van de markt en het DNA van de klantorganisatie. We scannen het concurrentieveld, analyseren de waardeketen, maken profielen van de klantenbase, doorgronden de financials en verdiepen ons in de wereld  van de consument. Waar zien we kansen – hoe kunnen we groei realiseren? We hebben daarbij niet één werkwijze of één formule, want elk vraagstuk vraagt een andere aanpak met andere accenten.

Je werkt altijd intensief samen met onze klanten, want je kunt alleen échte impact realiseren als de organisatie erachter staat. Het opleveren van een mooie eindrapportage is dan ook niet ons einddoel. We blijven betrokken bij de klant en ondersteunen ook bij de implementatie van de strategie of een onderdeel daarbinnen – we willen resultaat zien én ervaren! Dit vraagt om slimme consultants die óók kunnen verbinden. Consultants dus die snel kunnen schakelen, flexibel zijn, scherp en oprecht betrokken.

Schiedamsedijk 42

3011 ED Rotterdam

010 – 841 35 79

office@riverwise.nl